Kunt u deze e-mail niet lezen?
Bekijk de online versie
 
 

CHERRY MX Low Profile RGB

 

Hoogwaardige switch voor notebooks en low-profile desktoptoepassingen

Auerbach, 12 januari 2018 - CHERRY, de specialist in computerinvoerapparatuur, kondigt de MX Low Profile RGB aan. Deze platte switch heeft een geheel nieuw ontwerp en combineert de bekende karakteristieken van de MX-switch met een laag profiel. Dit maakt het mogelijk om mechanische toetsen te plaatsen in producten met een zeer compacte behuizing. De CHERRY MX Low Profile RGB is niet alleen geschikt voor gebruik in notebooks, maar ook voor het ontwerpen van extreem dunne high-end toetsenborden.

Compomisloos low-profile ontwerp

De CHERRY MX Low Profile RGB is - voor het eerst in 30 jaar - een volledig nieuwe ontwikkeling in mechanische switches. De R&D-afdeling van CHERRY heeft veel tijd en moeite gestoken in het realiseren van een totale hoogte van slechts 11,9 millimeter, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of karakteristieken. De MX Low Profile RGB is ongeveer 35 procent platter dan de standaard MX-switch, en dankzij het unieke ontwerp kan de switch net zo makkelijk gebruikt worden voor mechanische toetsenborden in high-end notebooks als in extreem dunne mechanische desktoptoetsenborden. De nieuwe CHERRY-switch is volledig ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland; het "Made in Germany"-label staat dan ook voor de hoogste productkwaliteit en precisie. 

Typische karakteristieken en Gold Crosspoint-technologie

Ondanks zijn lage profiel biedt de CHERRY MX Low Profile RGB hetzelfde perfecte aanslaggevoel van CHERRY's standaard MX-switches, die als gouden standaard gelden in dit segment. De actuatiekarakteristieken zijn nagenoeg gelijk gebleven, al is de travel gereduceerd van 4,0 naar 3,2 millimeter. Om een betrouwbare werking te garanderen maakt CHERRY gebruik van zijn exclusieve, hoogwaardige en duurzame Gold Crosspoint-technologie. De contactpunten zijn zelfreinigend en corrosieresistent, wat een levensduur garandeert van meer dan 50 miljoen aanslagen zonder kwaliteitsverlies. De switches hebben tevens een kortere bounce voor een hogere typesnelheid.

Geoptimaliseerd voor verlichting

De behuizing van de CHERRY MX Low Profile RGB is transparant en ontworpen voor gebruik met SMD LED's. Deze compacte LED's worden direct op het PCB geplaatst om te profiteren van het platte ontwerp van het toetsenbord. Het ontwerp van de behuizing is geoptimaliseerd om een uniforme verlichting van de key cap te garanderen en om alle 16,8 miljoen kleuren van het RGB-spectrum accuraat weer te kunnen geven.

Eerste variant: CHERRY MX Low Profile RGB Red

De MX Low Profile RGB Red is de eerste variant die CHERRY zal aanbieden. Deze biedt dezelfde eigenschappen als de reguliere MX Red variant, zoals lineaire switchkarakteristieken en een actuatiekracht van 45 centinewton, waardoor de MX Low Profile RGB Red bij uitstek geschikt is voor gamers en snelle typisten.

 

PERSMATERIAAL

CHERRY MX Low Profile RGB Red afbeeldingen [ZIP, 21.6 MB]
CHERRY MX Low Profile RGB Red datasheet [PDF, 128 KB]

Perscontact

Xander Hoose
technikPR

Telefoon: +31 20 808 10 71
Mobiel: +31 621 685 321
E-Mail: cherry@technikpr.de
Web: www.technikpr.de

 

 

Michael Schmid
CHERRY

Telefoon: +49 9643 2061 666
Mobiel: +49 171 3087023
E-Mail: michael.schmid@cherry.de
Web: www.cherry.de

Over CHERRY

CHERRY, met een hoofdkantoor in Auerbach in der Oberpfalz, Duitsland, is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van computer-invoerapparaten, met nadruk op het zakelijke, industriële en beveiligingssegment, alsmede van switches voor mechanische toetsenborden o.a. voor PC-gaming.