Persbericht
 
 
   
 
Dark Rock 4-serie: be quiet! geeft high-end luchtkoelers een upgrade

Efficiënte en stille koeling voor high-performance processoren

Glinde, 10 april 2018 - be quiet!, voor het twaalfde opeenvolgende jaar marktleider in PC-voedingen in Duitsland*, introduceert zijn Dark Rock 4-serie CPU-luchtkoelers voor high-performance processoren. Dark Rock 4 en Dark Rock Pro 4 behouden de functionaliteit van hun voorgangers als het gaat om hun fluisterstille werking en prestaties, maar bieden innovaties en verbeteringen die leiden tot de beste processorkoeling bij een extreem laag geluidsniveau.

Single-tower Dark Rock 4 en dual-tower Dark Rock Pro 4

Beide Dark Rock 4 CPU-koelers combineren de hoogwaardige prestaties van de Dark Rock 3-serie met de fluisterstille werking waar be quiet! om bekend staat. Dankzij nieuwe en geoptimaliseerde features weet be quiet! de ondersteunde TDP (thermal design power) van de Dark Rock 4 tot 200 watt te verhogen bij hetzelfde lage geluidsniveau van zijn voorganger,  Dark Rock 3. Het tweede model, be quiet!’s dual-tower Dark Rock Pro 4, biedt gegarandeerde koeling voor processoren tot 250 watt TDP, gelijk aan zijn voorganger, maar bij een aanzienlijk lager geluidsniveau van slechts 24,3 dB(A).

Perfecte koelprestaties bij onhoorbare werking

De koelvinnen en de heat pipes van de Dark Rock 4-serie zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde keramische zwarte coating, die niet alleen zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk, maar tevens een betere warmtegeleiding garandeert. Dark Rock 4 geleidt hitte efficiënt van de base naar de heatsink via zes hoogwaardig koperen heat pipes, terwijl de Dark Rock Pro 4 er zeven heeft. Kleine stippen op de koelvinnen vergroten het totale koeloppervlak en het speciale ‘wave contoured’-ontwerp maakt een geruisloze airflow mogelijk. Beide koelers zijn uitgerust met een Silent Wings 135mm PWM-fan met airflow-geoptimaliseerde fan blades, een betrouwbare zes-polige motor en fluid dynamic bearings. Dark Rock 4 voegt een Silent Wings 3 120mm PWN-fan met een trechtervormige luchtinlaat toe aan de voorzijde van de koeler. De fans zijn ontkoppeld van de koeler om vibraties van de heatsink zo veel mogelijk te elimineren.

Intelligent ontwerp en vakmanschap

Dark Rock 4 en Dark Rock Pro 4 zijn be quiet!’s topmodellen in luchtkoelers. Naast prestaties wordt de nadruk ook gelegd op bouwkwaliteit, gebruiksgemak en uiterlijk. De installatie is vereenvoudigd dankzij een vernieuwd top-mount-ontwerp (schroevendraaier meegeleverd). De top cover van de koeler bestaat uit geborsteld aluminium en heeft een hoogwaardige ‘diamond-cut’ afwerking. Speciaal ontwikkelde caps maskeren de uiteinden van de heat pipes en schroefgaten. Om compatibiliteit met RAM-modules met hoge heat spreaders of LED’s te vergroten zit er een uitsnede in de onderste koelvinnen van de Dark Rock Pro 4.

De Dark Rock 4 CPU-koeler is beschikbaar voor een adviesprijs van €72,90. De grotere Dark Rock Pro 4 CPU-koeler ligt in de schappen voor een adviesprijs van €86,90.


*Bron: GfK Marktonderzoek Duitsland, verkoopaantallen interne computervoedingen, januari 2018

 
 
Persmateriaal

Dark Rock 4 / Dark Rock Pro 4 datasheet [PDF, 1.05 MB]

Dark Rock 4 productafbeeldingen [ZIP, 6.27 MB]

Dark Rock Pro 4 productafbeeldingen [ZIP, 6.85 MB]

 
 
 
E-mail doorsturen:
Wil je deze e-mail doorsturen? Klik dan hier.
 
 
 
     
 

Perscontact

Aaron Licht
Listan GmbH & Co. KG

Telefoon: +49 40 736 7686 - 849
Fax: +49 40 736 7686 - 14
Mobiel: +49 176 19 03 19 82

E-Mail: aaron.licht@bequiet.com
Web: www.bequiet.com

Over be quiet!

be quiet! is een premium merk in computervoedingen, PC-behuizingen en cooling-producten en is daarbij sinds 2007* consistent marktleider in PSU’s in Duitsland.

Concept, ontwerp en testen worden uitgevoerd met een Duitse passie voor kwaliteit en precisie in ons hoofdkantoor in Duitsland. Innovatieve technische concepten, hoogwaardige materialen en een buitengewone kwaliteit zorgen ervoor dat de producten van be quiet! tot de meest stille, betrouwbare en krachtige op de markt behoren.

Ga naar bequiet.com

*GfK data 2018

 
     
 
 
Kun je deze e-mail niet lezen, bekijk hem online. Geen interesse in onze mailings? Meld je af.
Listan GmbH & Co. KG
Biedenkamp 3a - D-21509 Glinde - T +49 (0)40/7367686-0 - F +49 (0)40/7367686-99
Geschäftsführer: Stanislav Minkin, Oleg Ushkats, Elina Gorborova
Persönlich haftende Gesellschafterin: Listan Verwaltungsgesellschaft mbH (Sitz Glinde)
Handelsregister: Amtsgericht Lübeck HRA 2287 RE - USt.Identnummer: DE217909278